četrtek, 8. maj 2008

Hokej

"Risi" so danes ponoči v Kanadi dobili nasprotnika v boju za obstanek v elitni diviziji svetovnega hokeja. To je presenetljivo reprezentanca Slovaške, proti kateri pa s tako igro kot so jo prikazali naši fantje nimamo šans. Sploh pa ne, da bi jih premagali dvakrat.

Po dosedanjih igrah naših bolj "muckov", kot pa Risov lahko sklepamo, da ne sodimo med 12 najboljših reprezentanc. Taka je pač realnost, en Anže Kopitar je premalo za boje proti največjimi in super vratar Kristan tudi ne more obraniti vseh strelov iz dveh metrov, ko nanj streljajo najboljši hokejisti sveta popolnoma neovirani. Na tekmi Kanada:ZDA se je videlo, kako se igra hokej, kako se drsa in preigrava, skratka naša igra je še nekaj svetlobnih let od tega. Tudi liga EBEL ni ne vem kaj doprinesla igralcem, saj so delovali popolnoma nemočni. Problem je verjetno v tem, da v ligi EBEL v večini klubov igrajo glavno vlogo tujci, ko pa je v reprezentanci potrebno prevzeti igro na svoja ramena, se pa vse podre. Pa tudi selektor se mi zdi čisto zgrešen, spet je napočil čas, da taktirko prevzame kakšen slovenski trener, ki bi bolje razumel naše igralce in naš način igre, kot pa kakšen tuji trener.

Ampak mi še kar verjamemo v naše fante in upamo, da v misiji nemogoče premagajo dvakrat Slovake in jih pošljejo v nižji rang svetovnega hokeja, kamor pa definitivno ne sodijo:)

Ni komentarjev:


View My Stats