nedelja, 28. oktober 2007

Beatsteaks



Danes je dan, ki ga čakam že zelo dolgo. V Ljubljano prihaja nemška punk-rock skupina Beatsteaks. Mogoče je kdo že slišal za njih, so dokaj znani, komade pa imajo večinoma v angleškem jeziku. Koncert so bo zgodil na Metelkovi, natančneje v Gali Hali, ki upam, da ne bo premajhna za vse zabave željne obiskovalce. Sam sem si seveda karte že rezerviral, da nebi slučajno ostal brez. V živo sem jih že enkrat slišal, približno eno leto nazaj, ko so nastopili na Trnfestu in do konca razgreli zabave željno občinstvo.

Beatsteaksi delujejo že od leta 1995, ko so izdali svoj prvi demo posnetek, do sedaj pa so izdali že pet zelo uspešnih albumov, zadnji pa je seveda letošnji, ki ima naslov Limbo Messiah. Delujejo pri kalifornijski založbi Epitaph Records, in sicer so bili sploh prva nemška skupina, ki je izdala album za njih. Njihov najuspešnejši album je Smack Smash, ki so ga izdali leta 2004. Na njem sta singla Hand in Hand, ter pa I don’t care as long as you sing, ki sta band izstrelila na najvišja mesta na nemških glasbenih lestvicah.

Seveda pa bend najbolj slovi po svojih energičnih živih nastopih. Fantje na odru vsakič dajo vse od sebe, predvsem to velja za Arnima, ki je odličen frontman, njegov kontakt s publiko je edinstven, izžareva neverjetno energijo, ki jo prenaša na občinstvo, da le-to pod odrom dobesedno nori.


Skratka danes me čaka zelo dober koncert, problem imam samo s tem, katere batke naj obujem, ker ne vem v kakšnem stanju bodo po koncertu:) tako kot tega ne vem niti zase:):) vrjetno bom na faxu jutri zjutraj še rahlo zblojen od sreče in odličnega koncerta:) Lp

http://www.myspace.com/beatsteaks

Ni komentarjev:


View My Stats