torek, 30. oktober 2007

NBA


Še slabih 13 ur nas loči do začetka nove NBA sezone. Ekipe so kar veliko premešale svoje igralce, tako da bo sezona po mojem mnenju zelo zanimiva.

Pa bom začel z eno slabo novico. Ekipa San Antonio Spurs se je odpovedala uslugam našega igralca Bena Udriha, potem ko so ga poslali v Minnesoto Timberwolves, v zamenjavo za drugi izbor na draftu, vendar pa so se tudi tam odpovedali njegovim uslugam. Udrih naj bi namreč imel poškodovani palec, vendar sam menim, da imajo Wolvsi že sestavlejno ekipo, in da pač v njej ni več prostora za Udriha. Škoda, kajti pomojem bi se na branilskem mestu dobro ujel z Markom Jaričem, vendar to je samo moje mnenje. Tako je trenutno Udrih uradno brez kluba. Srčno upam, da ga bo kmalu našel, lahko pa bi celo prišel nazaj v Evropo, kjer bi se klubi grebli za njega.

Druga novica prihaja iz L.A. Lakersov, v zvezi z prihodnostjo Kobeja Bryanta. Naj povem, da pri njih igra tudi naš igralec Sasha Vujačič, in to prav na mestu Kobeja. Lakersi naj bi se odpovedali Kobeju, ker je trener Phil Jackson mnenja, da ni več čisto pri stvari, govorice pa so tudi, da naj bi Wizardsi ponudili Arenasa v zamenjavo, saj le-ta prihaja iz L.A.-ja, hkrati pa je tudi v zmeraj boljši formi. Bomo videli kaj bo nastalo iz te zmešnjave, lahko samo upamo, da bo Vujačič dobival več priložnosti, bodisi ob Kobeju ali Arenasu.

No pa se posvetimo glavnim kandidatom za naslov prvaka. Seveda to ostajajo San Antonio Spursi, na čelu z Timom Duncanom, ki je podaljšal pogodbo, in pa odličnim francoskim organizatorjem Tonyem Parkerjom. V Zahodni konferenci naj bi jim bili glavni nasprotniki Dallas Mavericksi, z odličnim Dirkom Nowitzkim, ter pa Phoenix Sunsi, ki jih vodi odličen kanadski organizator igre Steve Nash.

Na Vzhodu pa naj bi letos imeli glavno besedo Boston Celticsi. Okrepili so se z odličnimi igralci, v ospredju pa je trojček Pierce-Garnett-Allen, ki naj bi letos razbijal nasprotnikove obrambe. Letos bodo oni moji favoriti, saj mi je že od malega najljubši igralec Kevin Garnett, ki je po mojem mnenju končno prišel v pravo sredino. Konkurenco pa jim predstavljajo New Jersey Netsi, z Jasonom Kiddom, ter Vincom Carterjem, ter pa Miami Heati, ki imajo odličnega Shaqilla O'Neala, ter seveda zvezdnika Dwayna Wada.





Naj pa se še posvetim ostalim našim igralcem. Vidno vlogo naj bi letos imel Boštjan Nachbar pri New Jersey Netsih, vsaj na pripravljalnih tekmah je igral kar veliko, predvsem pa učinkovito. Radoslavu Nesteroviču naj bi se tudi spet obetala dobra sezona, vendar sem jaz mnenja da njemu ne ustreza ekipa Toronto Raptors. Vprašanje pa je, kakšna bo sezona Primoža Brezca pri Bobcatsih, upam samo, da se mu bo izplačalo, da ni sodeloval na Evropskem prvenstvu, in pa da se je dobro pripravil na novo sezono.

Lep košarkarsi pozdrav:)

Ni komentarjev:


View My Stats